top of page
  • Facebook
  • Pacetennissweden

Pressmeddelande

Press

PRESSMEDDELANDE

16 oktober, 2023

PACE expanderar – anlitar Thomas Högstedt som tränare och signar en av Sveriges mest lovande juniorer

 

PACE, ett non-profit-projekt som grundades av Joachim ”Pim-Pim” Johansson och Oliver 

Hildebrandt i syfte att ge tillbaka till svensk tennis, expanderar. Thomas Högstedt knyts till PACE som tränare och en av Sveriges mest lovande juniorer, William Rejchtman Vinciguerra, signas som 

spelare.

 

PACE startades för ett år sedan i mindre skala och växlar nu upp rejält med flera nya och större delprojekt. PACE riktar sig mot spelare, tränare, klubbar och tävlingar i syfte att verka för att Sverige åter blir en världsnation inom tennis. 

 

 

”I våra nya initiativ kommer PACE att ta ett större ansvar för ytterligare en spelare som kommer att få mycket hjälp både på och utanför banan av tränare i världsklass med Thomas Högstedt i

 spetsen. Vi kommer även att ha andra projekt som riktar sig till ett större antal spelare, då som komplement till ordinarie träningsupplägg. Vi har också gått in som huvudsponsor för PACE Salk Open och ser fram emot att göra det till en fantastisk tävling för alla spelare och de som kommer dit och stöttar. Under BNP Paribas Nordic Open genomför vi ett tränarsymposium lett av Thomas Högstedt och vi fortsätter att titta vidare på vad mer vi kan göra framöver” kommenterar Joachim ”Pim-Pim” Johansson. 

 

PACE är ett icke vinstdrivande projekt och de som får ta del av de olika delprojekten behöver inte betala något alls. Grundarna går själva in med både tid och finansiella medel och PACE jobbar med flera partners för att möjliggöra detta.

 

Nya initiativ inom PACE

Thomas Högstedt

Thomas är en av världens bästa tennistränare med en imponerande meritlista. Thomas har en enorm kompetens och erfarenhetsbank efter att ha jobbat med toppspelare världen över, däribland flera världsettor. PACE kommer att vara Thomas huvudsyssla där han främst kommer att jobba på banan med spelare, men han kommer även att fortsätta att jobba internationellt vilket är något som PACE ser positivt på då Thomas på så sätt fortsätter att samla erfarenhet och perspektiv och vara en av de mest uppdaterade på vad som händer inom världstennisen på flera olika nivåer, från yppersta världseliten till juniornivå.

 

William Rejchtman Vinciguerra 

PACE tar ett större ansvar för Williams satsning under ledning av Thomas Högstedt och kommer att hjälpa honom både på och utanför banan, samt på tävlingar. Detta är en av Sveriges mest 

lovande juniorer som är Sverige-etta i sin åldersklass och som under 2023 var i semifinal i EM.

PACE Salk Open 

PACE går in som huvudsponsor för PACE Salk Open 2024. Detta är världens största inomhustävling för juniorer och PACE ser fram emot att göra 2024 års upplaga till något extra för spelare och för de som kommer dit och stöttar. PACE kommer även ordna ett läger på Salk för inbjudna juniorer inför tävlingen.

Tränarsymposium 

Under BNP Paribas Nordic Open ordnar PACE ett tränarsymposium lett av Thomas Högstedt, 

Pim-Pim Johansson och Leif Johansson. Symposiet syftar till att ge tränare inspiration i hur man kan göra träningen mer matchlik och hur samarbetet mellan tränare, spelare och föräldrar kan 

utvecklas.

 

PACE har sin bas i Salkhallen, men avser att göra delprojekt även på andra anläggningar både i Stockholm och runtom i Sverige för att nå spelare/tränare/klubbar i hela Sverige. 

 

”Vi ser långsiktigt på PACE och vi sätter inga gränser för vart projektet kan ta vägen. 

Vi vill göra saker som kan ge direkt effekt eller som kan ge effekt på lång sikt eller följdeffekter. 

Vi för gärna dialog med alla som vill vara med och bidra oavsett hur.  Ju fler/starkare partner vi har desto mer kan vi fortsätta att expandera och att hitta fler sätt bidra”, fortsätter Pim-Pim. 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Joachim “Pim-Pim” Johansson

E-post: pimpim@pacetennis.com eller tel: +46 733 746 746

 

Om PACE

PACE är ett non-profit-projekt som startades för att ge tillbaka till svensk tennis. PACE syftar till att i olika delprojekt riktade mot spelare, tränare, klubbar och tävlingar bidra till att utveckla svensk tennis och åter göra Sverige till en världsnation inom tennis. PACE grundades 2022 av Joachim ”Pim-Pim” Johansson och Oliver Hildebrandt. Läs mer på www.pacetennis.com.

bottom of page