top of page
  • Facebook
  • Pacetennissweden
PACE Symposium 2023 - Photo by Fabian Wester 2.jpg

Players:

William Rejchtman Vinciguerra (EM-semifinalist) ,

Jonathan Mridha (Tidigare Davis Cup-spelare)

 

Speaker:

Johan Porsborn

Photo:

Fabian Wester

Under BNP Paribas Nordic Open arrangerade PACE ett tränarsymposium under ledning av Joachim ”Pim-Pim” Johansson, Thomas Högstedt och Leif Johansson, med PACE senior advisor Percy Rosberg som hedersgäst. PACE-spelarna Jonathan Mridha och William Rejchtman Vinciguerra demonstrerade övningar på banan och 100 deltagare tog del av det två timmar långa symposiet.

Vi har nu tagit fram ett kompendium som sammanfattar budskapen under symposiet. Syftet är att detta dokument ska utgöra en användbar resurs för deltagarna som närvarade, så att de enkelt kan föra med sig kunskaper och insikter tillbaka till sina respektive klubbar och träningsmiljöer. Syftet är också att vi ska kunna dela med oss av budskapen och övningarna från symposiet till alla tränare, spelare och klubbar runt om i Sverige. Genom att göra detta kompendium tillgängligt för en bredare publik vill PACE vara med och forma och utveckla svensk tennis. 

Symposiet syftade till utveckling och det huvudsakliga temat fokuserade på hur träning kan göras så matchlik som möjligt för att förbereda spelarna inför matchsituationer. Vi diskuterade också vikten av att optimera spelarens styrkor och hur man får spelaren att använda sina styrkor så ofta som möjligt. Kompendiet innehåller även en övningsbank som kan fungera som ett stöd för spelare och tränare för att exempelvis träna mer matchlikt. 

Vi tror att det behövs starka samarbeten, nätverkande och olika typer av initiativ för att få fler svenska spelare att nå världstoppen. Vi hoppas att detta kompendium kan vara ett led i detta arbete och fungera som inspiration i det dagliga arbetet för spelare, tränare och klubbar. Låt oss tillsammans fortsätta att arbeta målmedvetet för en framgångsrik och positiv utveckling av svensk tennis.

 


Bästa hälsningar,
Pim-Pim, Thomas, Leif och Oliver
PACE

Tränarsymposium 

Matchanpassad träning för proffs och juniorer 

Under ledning av

Thomas Högstedt, Joachim Pim-Pim Johansson och Leif Johansson

bottom of page