top of page
  • Facebook
  • Pacetennissweden
DSC_0315.jpg

Players:

William Rosencrantz, Patrik Eklund, Viktor Rydén och Emil Kindhult

 

Speaker:

Jenny Lindström

Photo:

Johanna Johansson

Under PACE Salk Open bjöd PACE på 2 symposier med workshop på tennisbanan och efterföljande föreläsningar. Symposierna leddes av Pim-Pim Johansson, Thomas Högstedt, Leif Johansson och Jenny Lindström från Salk som moderator. På plats fanns även Percy Rosberg som hedersgäst.

 

Fokus låg på hur man kan göra träningarna mer matchlika för att på bästa sätt förbereda spelare inför matchsituationer. Thomas Högstedt visade matchlika övningar med inspel från Pim-Pim kring hur han under sin karriär använt sig av och haft glädje av tipsen och övningarna. Vi pratade också om vikten av att optimera spelarens styrkor och hur man får spelaren att använda sina styrkor så ofta som möjligt.

 

Pim-Pim höll även en serve-clinic som avslutades med att alla juniorer fick prova på att returnera servar i 245 km/h.

 

Övningarna och tipsen grundar sig på Play the PACE Way, PACE:s läroplan för tennis, som lanserades under PACE Salk Open. Läs mer om Play the PACE Way här.

 

Under föreläsningarna diskuterade vi exempelvis livet på touren och olika vägar man kan ta för att nå sin potential inom tennisen. Vi pratade också om de olika rollerna och deras betydelse i triangeln spelare-tränare-föräldrar.

 

Flera hundra personer besökte symposierna som var öppna för alla och vi hade spelare, föräldrar, tränare, klubbar, förbundet och motionärer i publiken. Vi vill också tacka spelarna William Rosencrantz, Patrik Eklund, Viktor Rydén och Emil Kindhult som demonstrerade övningar på banan.

 

Under ena symposiet passade vi även på att tacka PACE:s seniora rådgivare Percy Rosberg och hylla hans engagemang och insatser för svensk tennis.  

 

Stort tack till alla som deltog och bidrog!

Symposium 

Matchlik träning för proffs och juniorer 

Under ledning av

Thomas Högstedt, Joachim Pim-Pim Johansson och Leif Johansson

bottom of page